Fasírt olajszag nélkül

Kategória: Disznóhúsok, Kímélő ételek, diéta, Technikák - trükkök

szarazon-sult-fasirt1

A fasírt hálás dolog, sok recept szerint ízesíthető, variálható. Különféle főzelékek, köretek kedvenc feltétje, de akár hidegen is tálra tehető, tízóraiba csomagolható.

Leghálátlanabb dolog a sütése, hiszen még frituból is kijön az olaj szaga, és egyébként is sokat magába szív belőle. Ennek elkerülésére találták ki az egybesült fasírtot, amin viszont sajnálatosan kevés a legfinomabb része, a ropogós héja. A megoldás a “labdapecsenye” tepsiben, szárazon történő megsütése.

Ez volt a minapi nagy adag massza másik felének a végzete. Az ott leírt receptet paprika belegyúrásával egészítettem ki, így lett tényleg kétféle fasírt, egy alapanyagból. A vizes kézzel megformázott gombócokat morzsába forgattam, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztattam. A légkeveréses sütőt 190 fokra előmelegítve betettem a fasírtot, ami 25-30 perc alatt elkészült. Ahogy a színe megfelelő, vegyük ki nyugodtan, átsült már a közepe is.

Érdemes nagyon lágy, épp csak formázható állagú masszát keverni, ha száraznak találjuk, inkább gyúrjunk bele még egy kis vizet / tejet. A sütőben, a  forró levegő nem kapja össze olyan hirtelen a kérgét, mint ha olajban sütnénk. Így mire elkészül, több nedvesség tud elpárologni belőle, jobban kiszárad. Ennek vehetjük elejét a nagyon puha masszával. Maga a morzsa kicsit világosabb marad, ennyi az összes különbség a látványban. Ennek fejében viszont az egészben csak annyi zsiradék van, amennyi a húsban volt, tekinthetjük ilyen értelemben diétásnak is.

 


-->

Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos


%d bloggers like this: