Fehérboros csirkemáj – gyors vacsora
Hálás alapanyag a csirkemáj. A legtöbb megrögzött belsőségkerülő számára az egyetlen, amit hajlandó megenni. Rendkívül gyorsan elkészül és némi fantáziával változatos finomságokat lehet összecsapni belőle.
Igazából nem paprikás ez, nem resztelt máj, csak a nemrég kapott házi paprikánk annyira erősen fest, hogy még szokni kell az adagolását.
Egy nagyobb fej hagymát negyedfőre vágtam, kevés olajon megpirítottam, majd fehérborral felöntve pároltam. Amikor a bor már majdnem teljesen elforrt, rádobtam a megtisztított és félbe vágott májat, kevés kakukkfűvel ízesítettem és egy késhegnyi paprikával színeztem. 3-4 percnél nem kell tovább főzni a májat, mert csak kiszárad. Ez a hagyma és a máj tisztításával együtt sem tart tovább 20 percnél. Könnyítésül a köret és a cékla adva volt.
Én is ilyen megrögzött belsőségkerülő vagyok!:)
De a csirkemáj, bármikor. De csak a csirkemáj… 🙂
Szepyke holnap vigyázz! Én már több utálkozót rávettem még a vesére is 🙂