Félfehér kenyér(liszt) – kipróbálva

Kategória: Kenyér

felfeher-kenyer1

Számomra még ismeretlen lisztbe futottam bele az egyik bolt polcán. Félfehér kenyérliszt a teljes neve, a kódja BL – 112.

Kenyérben eddig félbarnáról hallottam, azt sok pék gyártja, de félfehérrel még nem találkoztam. Kicsit félve hoztam belőle egy kipróbálós zacskóval, hiszen a Ferencvárosiból, Első Pestiesedett termékekkel nem voltam különösen jó viszonyban.

Annak ellenére, hogy a kép talán még szebb, mint a cipó (pedig próbáltam jó szögből fényképezni), továbbra sem válunk közeli barátokká.

Semmi rendkívüli sincs a receptben, közönséges, fehér, kovászos kenyeret sütöttem. A kibontott zacskóba belenézve már láttam, hogy meg kell segítsem egy kis rétesliszttel, aztán dagasztás közben jobbnak láttam kevés sikért is beledagasztani. A képen talán csak a tetején levő bevágáson látszik, hogy nem akart megállni a lábán, igyekezett elterülni. Az ízével nincs gond, olyan, amilyet egy ilyentől várhatunk. A bele is átlagos, nem száraz, de nem is nagyon rugalmas.

Ennyi erővel közönséges finomlisztet is vehettem volna, a feléért. Aki tudja, mire való ez a lisztfajta, vagy van jobb tapasztalata, írja meg egy hozzászólásban.

 

%d blogger ezt szereti: