Fokhagyma sörtésztában

Kategória: Húsmentes fogások, Sós sütemények

fokhagyma-sortesztaban1

A fokhagyma finom és egészséges. Ha ezt a receptet készítjük el partyfalatkának, sörszivacsnak vagy borkorcsolyának, elhitethetjük magunkkal, hogy egészségesen bulizunk. Attól ne féljünk, hogy baj lesz az illatából, egyrészt sütve korántsem olyan intenzív, másrészt úgyis mindenki rá fog járni. Elkészítése nem nagy ügy, egyedül a tengersok gerezd meghámozása teszi próbára monotóniatűrésünket.

6-8 fej fokhagyma
5 – 10 dkg liszt
1 tojás
1 – 2 dl sör
só, bors

A fokhagymagerezdeket pucoljuk meg, a legapróbbakat tegyük el más receptek elkészítéséhez. keverjünk sűrű palacsintatésztát a tojásból, sörből és lisztből. Sózzuk és borsozzuk meg. A gerezdeket tegyük zacskóba, öntsünk mellé lisztet, és a zacskó száját befogva alaposan rázzuk össze. Így tudjuk legegyszerűbben belisztezni az összes gerezdet. Szúrjuk a gerezdeket hústűre, és annál fogva mártsuk meg a tésztában. Dobjuk forró olajba, és fedő nélkül süssük aranysárgára. Szedjük papírra, ami felissza a fölös olajat róla. Tálaljuk azon melegében, de ha előre készítjük el, akkor se a hűtőben tartsuk, nehogy megereszkedjen.

 


2 hozzászólás a recepthez: “Fokhagyma sörtésztában”


  1. ChefViki says:

    Ez baromi jó! Biztos jól korcsolyázik rajta az itóka!

    Előtte beáztatni kicsit? Jobban lejön a hártyavékony héja!

  2. úh, a sült fokhagymát már én is felraktam, de nem akarok kéretlenül reklámozni 🙂 mi sütőben sütjük, és leginkább kenyérre kenve esszük (igen rövid időn belül)



Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos