Gombás húsragu, fokhagymás rozskrutonon

Kategória: Belsőségek, Marhahúsok

gombasnyelvpiritoson1Elismerem, a cím kissé „nagyvonalúra” sikerült, profi gasztromókusok világgá szaladnának tőle. A dolog arról szól, hogy nyaralói felszereltségű konyhában, minimális munkával is lehet új receptet létrehozni, ráadásul kifejezetten ehetőnek bizonyult. Maradt pár szelet tegnap a főtt marhanyelvből, ami már sok lett volna, ma viszont kevés. Ilyenkor biztos tipp egy raguféle, amiben meg lehet szaporítani valamivel, jelen esetben gombával.

25 dkg gomba
25 dkg főtt marhanyelv (bármilyen más húsból is jó)
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors, kakukkfű, gyömbér, szójaszósz, sambal oelek (erős pista)
2 szelet rozskenyér, a tegnapiból

gombasnyelv1Kockákra vágtam a nyelvet és a gombát is. A finomra vágott hagymát kis olajon megpirítottam, rádobtam a gombát, sóztam, fűszereztem és nagy lángon pirítottam egy 2-3 percig.  Beletettem a húskockákat is, és további 5-6 percig összepároltam. Viszonylag száraz ragut kaptam, nem szaftban úszót.

Közben két szeletet levágtam a tegnapi rozskenyérből, és teflon serpenyőben, kis olajon pirosra sütöttem mindkét oldalát. Mikor megfordítottam, a ropogásra sült oldalát bedörzsöltem egy gerezd fokhagymával. A tányérra tett pirítósra – nevezzük csak ilyen egyszerűen azt a krutont – kupacot raktam a raguból és két pötty tejfölt tettem rá. Igazából ez ízéből nem hiányzott, nem volt olyan csípős, hogy lágyítani kellett volna. A fényképezést viszont alaposan megnehezítette.

Az ebédhez még vendég is érkezett. macs300

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos