Tépett torta
Kakaós tésztájú túrótorta, aminek a díszítése az érdekessége. A receptet Németországban orosz süteményként ismerik, fogalmam sincs, van-e bármilyen köze Oroszországhoz.
Tészta:
200 g puha vaj
300 g liszt
200 g cukor
50 g kakaópor
1 tojás
1 cs sütőpor
Töltelék:
750 g túró
200 g puha vaj
175 g cukor
3 tojás
1 cs vaníliás pudingpor
1 kisebb citrom héja es leve
A lisztet keverjük össze a sütőporral, cukorra és a kakaóval. A vajat keverjük ki a tojással, majd dolgozzuk bele a lisztet. Egy tortaformát béleljünk ki sütőpapírral. A tészta 2/3 részét nyújtsuk ki és béleljük ki vele a formát, az oldalára is felhúzva a tésztát.
A töltelékhez keverjük ki a túrót a tojásokkal, cukorral, pudingporral. Keverjük bele a citrom lereszelt héját és a levét, majd az olvasztott vajat is. A maradék tésztából tépkedjünk kisebb darabokat és szórjuk a töltelékre. Ha nem süllyednének bele maguktól, kicsit segítsünk az ujjunkkal, de ne merüljenek el teljesen. 180 fokos sütőben 45 percig süssük. Hagyjuk hűlni, mielőtt levennénk a karimát róla.