Göngyölt krumpli – feltétnek

Kategória: Egytálételek, Húsmentes fogások

Szétfővős, lisztes krumpliból készítsünk egy kemény, sűrű pürét. A szokásos módon fűszerezzük sóval és szerecsendióval. Terítsünk ki nagyobb gépsonka szeleteket és vastagon kenjük meg ezzel a krumplipürével. Csavarjuk fel és a tekercseket bundázzuk be. A rántotthúshoz hasonló módon, süssük ki.  Tálalhatjuk főzelékre feltétként, vagy egy kis tartárral, salátával önálló fogásként.

Ennek a  teljesen húsmentes változata (feltéve, hogy a gépsonka húsból van) nagyobb sajtszeletet ken meg a krumplipürével. Két eltérés van, egyrészt ilyenkor érdemes egy gerezd fokhagymát is belenyomni a pürébe, másrészt duplán kell panírozni, nehogy a sajt kifolyhasson.

 


1 hozzászólás a recepthez: “Göngyölt krumpli – feltétnek”


  1. Vilmányi Sándor says:

    Hát igen, ki tudja mit adnak gépsonka címén!?



Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos