Göngyölt krumpli – feltétnek
Szétfővős, lisztes krumpliból készítsünk egy kemény, sűrű pürét. A szokásos módon fűszerezzük sóval és szerecsendióval. Terítsünk ki nagyobb gépsonka szeleteket és vastagon kenjük meg ezzel a krumplipürével. Csavarjuk fel és a tekercseket bundázzuk be. A rántotthúshoz hasonló módon, süssük ki. Tálalhatjuk főzelékre feltétként, vagy egy kis tartárral, salátával önálló fogásként.
Ennek a teljesen húsmentes változata (feltéve, hogy a gépsonka húsból van) nagyobb sajtszeletet ken meg a krumplipürével. Két eltérés van, egyrészt ilyenkor érdemes egy gerezd fokhagymát is belenyomni a pürébe, másrészt duplán kell panírozni, nehogy a sajt kifolyhasson.
Hát igen, ki tudja mit adnak gépsonka címén!?