Grillázsos ostyaszelet
25 dkg darált dió
25 dkg porcukor
25 dkg margarin
5 tojás sárgája
25 dkg kristálycukor
ostyalapok /tojással dúsított, a kakaós nem jó/
A diót, a margarint, a porcukrot, és a tojások sárgáját hidegen keverem össze, majd amikor a karamell elkészül a kristálycukorból, lassú tűzön kavargatva adom hozzá ezt a masszát és addig kavarom, míg sima nem lesz. A karamellhez nem kell zsiradék. Száraz edényben teszem oda a cukrot és rázogatva, kavargatva lesz belőle karamell.
A porcukrot a margarinnal, az 5 tojás sárgájával, és a dióval összekeverem. Lábasban a kristálycukorból karamellt készítünk. Ha csomómentes, összekeverjük az előbbi masszával. Tűzön kavargatjuk, míg sima nem lesz. Ezzel a kész masszával megtöltjük az ostyákat. Én két – két lapot szoktam ezzel a masszával megtölteni. A legfelső ostyára súlyt teszek /pl. könyvet/, és hideg helyre teszem, míg kihül.Vékony csíkokra vágva kínálom.