Hókenyér
25 dkg margarin
15 dkg cukor
1 tojás
3 ek liszt
5 ek kókuszreszelék
20-25 dkg háztartási keksz
5 dkg mazsola
1 dl tej
rumaroma
vanília
A mazsolát beáztatjuk a rumaromába.
A kekszet durvára tördeljük (kézzel, nyújtófával a zsacskójában), meglocsoljuk a tejjel. A margarint felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, vaníliát, lisztet, kókuszreszeléket és a tojást. 1-2 percig összefőzzük.
Belekeverjük a mazsolát, kekszet és folpackkal bélelt őzgerincbe töltjük. Hűtőben tartjuk, amíg átfagy, utána szeletelhető.
Díszítésként a formából kiborított hókenyér vályúját kitölthetjük cukormázzal vagy pikáns lekvárral.
Március 15-re készítve a vályút piros lekvárral töltsük ki, az alját pedig beboríthatjuk egy zöld marcipánlappal 🙂