Gyors krumplis egytálétel – sonkalé hasznosítás

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Egytálételek

Húsvét után három jellemző maradék van, amiből érdemes új ételeket készíteni. A tojás, a sonka és a sonka főzőleve.

A sonkára nincs gond, az nem volt akkora, hogy ráunhatnánk, a leve viszont ott foglalja a helyet a hűtőben. Gyors, könnyű ebéd készült belőle, amolyan egyszerűségében finom fogás.

Ahogy azt egy internetfüggő gasztrománnak illik, gondosan körbefényképeztem, aztán mikor már épp kikapcsoltam a gépet, előbújt a nap és ilyen szép árnyékokat varázsolt a tányérra.

Hámozzunk meg néhány krumplit és vágjuk egyforma darabkákra. Tisztítsunk meg egy szál répát is, majd gyaluljuk vékonyra. Szedjünk le kevés zsírt a sonkalé tetejéről és olvasszuk meg a fazék alján. Pirítsunk meg rajta egy kis fej, finomra vágott hagymát. Tegyünk rá néhány karika kolbászt és azt is süssük két percig. Dobjuk rá a répát és pároljuk néhány percig. Adjuk hozzá a krumplit és azt is forgassuk át a zsíron. Öntsük fel annyi vízzel, hogy épp ellepje. Fűszerezzük meg egy csipetnyi majorannával, az mindig jó a krumplihoz. Főzzük a krumpli puhulásáig, közben egy szelet sonkát vágjunk pici kockákra és szórjuk a fazékba. Végül keverjünk el benne két kanál tejfölt, és ha olyan kevéssé szétfövős krumpliból főztük, mint ezt, akkor kevés keményítővel is sűríthetjük.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos


%d bloggers like this: