Sajtos szőlősaláta – VKF XXVIII.
Ezúttal Trinity a stafétabot őrzője, aki az őszi szezon oly jellemző gyümölcsére, a szőlőre gondolt, meg mindarra, ami a szőlővel kapcsolatos, a szüretre, a borra…
Bár szeretjük a leveseket, most egy könnyű saláta helyettesítette, előételként.
20 dkg sajt
0,5 fej jégsaláta
2 fürt piros szőlő
olaj
borecet
dió
só, bors
A megmosott szőlőszemeket félbe vágva magozzuk ki. A sajtot vágjuk kis kockákra, a salátát is aprítsuk össze kissé. Egy tálban keverjük össze az ecetet, olajat, sót és fehérborsot, majd forgassuk össze a salátalevelekkel. Tegyük a salátát tálkákba, szórjuk rá a szőlőt, sajtot és pár szem durván megvágott diót. Amíg az ebéd készül, tartsuk hűtőben.
Keressünk valami nem ragacsosan vágható sajtot, aminek határozott íze van, de nem túl erős, hogy ne domináljon a salátában. Egy jobb gauda, emmentáli vagy cheddar illik hozzá. A szőlő csak az esztétikája kedvéért piros, az íze miatt akármilyen lehet, amit kedvelünk. ha van otthon, használjuk dióolajat, fantasztikusan feldobja.
Tökéletes előétel!!!