Kedves bögrém és a nap menüje

Kategória: Egyebek

Ajándék ez a bögre. Nem tudom melyik fazekasnál vette az, Akitől kaptam, talán nem is érdekes.

Három süni tallózik a fűben, a másik oldalán pedig egy kis bagoly van. Lehet, hogy célzásképp választódott ki pont ez?

Pont kellemes vastagságú kerámia, még nem kényelmetlen inni belőle, de elég sokáig melegen tartja a beletöltött teát.

Ma főszereplővé vált, egyfajta tudományos léböjtöt tartok.

Tégy egy fazékban vizet forrni. Túrd fel a dobozt, amiben a gyógynövények, gyógyteák vannak. Örvendj, hogy nem fogyott el ami most kell, a költői Tiliae flos névre keresztelt hársfavirág.

Tégy a forró vízbe 2 – 3 evőkanállal és kevergesd, amíg a száraz virágok átnedvesednek. Ekkor fedd le és hagyd legalább 10 percig ázni – fél óra sokkal jobb lenne, de ki győzi azt kivárni?

A bögrére helyezett teaszűrőn, kanállal merd át, ami a szűrőben maradt, dobd vissza ázni. Keresd meg azt az uborkás üveget, amiben a szorgos háziméhek (Apis mellifera) által gyűjtött mézet tartod. Közben csak csendesen simpfelj, hogy aki kifogyasztotta a méztartót, miért nem volt képes feltölteni?

A feltöltött méztartóból kanalazzál teádba kedved szerinti mennyiséget, majd szád összeragadásának megelőzése céljából facsarj bele kevés citromlevet. Óvatosan kortyold, nehogy az ágyba töltsed. Még óvatosabban fényképezd, nehogy a nyomtatóba töltsed.

Szedd az orvos előírása szerint a gyógyszereidet és reméld, hogy holnap már szóban is ki tudod fejezni magadat, nem csak írásban.

Ha pedig az agyad nem tompult el teljesen, tedd fel a kérdést:

Tudja-e Valaki, hogy amikor a mézes hársfateába citromot öntünk, mitől válik zaccossá, mi csapódik ki belőle?

 

%d bloggers like this: