Gyümölcs brulée
Búslakodó gyümölcsök hasznosítására és akut édességhiány gyors orvoslására született ez a finomság.
Miközben élvezzük fahéjillatú karamellességét, megpróbálhatjuk elhitetni magunkkal, hogy csak a vonalainkra vigyázunk, egy kis gyümölccsel. 😉
Egy összemarék rothadni szándékozó szilvát kimagoztam és negyedbe vágtam. Négy almát meghámoztam, kivágtam a magházát és szeletkékre vágtam.
Serpenyőben kevés vajat olvasztottam, amin két evőkanál cukrot barnára pirítottam. Beleforgattam a gyümölcsöt és többször megrázva addig pároltam, amíg az alma sem volt már törős. Fahéjjal ízesítve formákba osztottam, majd a tetejét kanállal simára igazgattam.
Tálaláskor kevés barna cukrot szórtam a tetejére és a gázlánggal karamellkéreggé olvasztottam.
Az idénytől és az otthoni készletektől függően bármilyen más gyümölccsel is hasonlóképp elkészíthető. Nem mértem az idejét, de nem hiszem, hogy negyed óránál tovább tartott az egész elkészítése. Az eltüntetése persze még ennyi ideig se.