A fényképezhetetlen sült sajt

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Egyebek, Tejes ételek

Lehet, hogy az ételek fényképezhetősége fordított arányosságot mutat finomságukkal?

A kép ugyanis csapnivaló, ellenben a vacsora remek volt!

A recept pofon egyszerű. Végy egy fadobozos camembert típusú sajtot. Vedd le a sajtról a papírt, fóliát és tedd vissza a fa dobozba. Állítsd tányérra, hogy ha kifolyna, ne a sütőt kelljen takarítani. Tedd be 180 fokra a sütőbe, mintegy negyed órára. Üld körül a többiekkel együtt és mártogassátok a finom, olvadt sajtot, friss kenyér héjával, zöldség rudakkal, bármivel. El ne feledd odakészíteni kedvenc borodat, de a azok se kapnak ki, akik sört isznak hozzá. Meglepően laktató, egy 20-25 dekás sajt bőven elég négy átlagos étvágyú embernek.

Egyet ne tegyél, a vacsorára sütött sajtot ne akard gyorsan lefényképezni. Kiváltképp akkor ne, ha a képen előforduló összes szín a sárgától a piroson át a barnáig terjed. A kép nem (csak) a színhibája miatt ilyen sárga. Sikerült a rúzspenészes típusú, tehát vöröses héjú sajtot, a sárgás fadobozában, barnás tónusú kerámia tányérra tenni, azt csuhé alátéten narancsos abroszra. Még a kenyér bele sem volt igazán fehér a lenmagliszttől. Ezt a képet tanítani fogják, elrettentő például.

Egyetlen mentségem, hogy a testi épségem került volna veszélybe, ha nekiállok tányért cserélni, kompozíciót kialakítani. 😉

 

%d blogger ezt szereti: