Jägermeister házilag
1 l pálinka (lehetőleg alma, de legalábbis valami jellegtelen ízű)
1 kg cukor (karamellizálva)
1/4 marék citromfű
1/4 marék fehér üröm
1/4 tasak boróka
1/4 tasak kálmosgyökér
2 db citrom (cikkekre vágva)
1/4 marék csalán
1/4 marék cickafark
12 db zöld dió (cikkekre vágva, aki nem szereti a keserűségét, tegyen bele kevesebbet)
2,5 dkg köménymag
1 dkg csillagánizs
1 dkg fehér gyömbér
2,5 dkg darabos fahéj
2,5 dkg szegfűszeg
Összerakjuk, legalább 2 hétig (de inkább 4-ig) napon érleljük, időnként megkeverjük. Leszűrve üvegekbe töltjük. Jót tesz neki, ha még érlelődhet egy ideig.