Jägermeister házilag

Kategória: Alkoholos italok

1 l pálinka (lehetőleg alma, de legalábbis valami jellegtelen ízű)
1 kg cukor (karamellizálva)
1/4 marék citromfű
1/4 marék fehér üröm
1/4 tasak boróka
1/4 tasak kálmosgyökér
2 db citrom (cikkekre vágva)
1/4 marék csalán
1/4 marék cickafark
12 db zöld dió (cikkekre vágva, aki nem szereti a keserűségét, tegyen bele kevesebbet)
2,5 dkg köménymag
1 dkg csillagánizs
1 dkg fehér gyömbér
2,5 dkg darabos fahéj
2,5 dkg szegfűszeg

Összerakjuk, legalább 2 hétig (de inkább 4-ig) napon érleljük, időnként megkeverjük. Leszűrve üvegekbe töltjük. Jót tesz neki, ha még érlelődhet egy ideig.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos


%d bloggers like this: