Kétféle(?) karácsonyi mandulacsók – sütés nélkül

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Sütés nélkül

mandula-szilank-keserucsokis-1a

Többszörösen borzasztó recept következik!

Borzasztó finom, borzasztó egyszerű és borzasztó sok teret enged a kreativitásunknak.

Variálhatunk a csokival, a fűszerezéssel, a mandula vágásával és egyáltalán azzal, hogy mandulából csináljuk-e vagy más finom magból. Szerintem a kép alapján már a legtöbben tudják is, hogyan álljanak neki. Azért a pontosság kedvéért rögzítsük először is a hozzávalókat.

20 dkg szilánkosra vágott mandula
10 dkg keserűcsoki

A mandulát terítsük el egy tepsin és 180 fokos sütőben pirítsuk meg. Közben keverjük meg néhányszor, hogy egyenletesen színeződjön. A megpirult mandulát hagyjuk legalább kézmelegre lehűlni.

40 fokon olvasszuk meg a csokit és keverjük simára. Apránként adjuk a mandulához és keverjük el, hogy egyenletesen bevonja a csoki. Annyi csokit öntsünk bele, hogy összeálljon, de ne terüljön el, ha kupacot rakunk belőle. Sütőpapírra, folpackra vagy olajozott alufóliára rakjunk halmocskákat, két kiskanállal fazonra igazítva. Tegyük hűvös helyre, hogy szépen megkeményedjen. Ennyi az alap recept, már ez is borzasztó finom.

mandula-szilank-tejcsokis-1aMég mindig az alapoknál maradva, ilyen ha tejcsokival készül.

Karácsonyra készítve nem rontjuk el, ha reszelt narancshéjat, őrölt szegfűszeget, fahéjat, kardamomot keverünk a csokiba. A keserűcsokis változat nagyon – bocsánat: borzasztóan – finom apróra vagdalt, kandírozott gyömbérrel. Én itt be is fejezem, határ nincs, csak a fantáziánk szab ilyet neki.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos