Kolbászhússal töltött dagadó

Kategória: Disznóhúsok, Hideg ételek

kolbaszhusos_dagado1Vettem a piacon egy jókora dagadót, hogy töltött husi legyen a hétvégén. Végül másképp alakult a menü, én meg találhattam ki valami hasznosítást rá. Ez lett az eredménye. Felvágott helyett esszük meg, de többet is ér sok bizonytalan összetételű parizerfélénél.

A dagadót lehártyáztam, és rétegeire szétszedtem. A legnagyobb lapokból vágtam akkora darabokat, hogy kibélelhessem a formámat, és megsózva eltettem a hűtőbe. Annyit csaltam, hogy pácsót használtam, így szép rózsaszín marad a hús, elvégre a szemünknek is csak kell kedveskedni.

A többi húst ledaráltam, egy kis darab szalonnával együtt. Sóval, paprikával, borssal, fokhagymával és egy pici köménnyel alaposan összegyúrtam, mintha csak kolbásztölteléket csinálnék. Van egy sonkaprésem, abban csináltam, de bármilyen forma alkalmas rá. Kibéleltem folpackkal, hogy könnyebb legyen kiszedni, és kibéleltem a félretett húslapokkal. Rátettem a kolbászhúst és befedtam egy másik húslappal. Lezártam és betettem a sütőbe, ahol 75 fokon 4-5 órán át aszaltam. Alaposan kihűtve szépen szeletelhető.

 

%d blogger ezt szereti: