Konyakos koszorú – korhatáros sütemény
Tulajdonképp ez egy hiábavaló sütemény. A sok konyak miatt a gyerekek nem kaphatnak belőle, a felnőttekről pedig köztudott, hogy soha sem édesszájúak.
Szerintem a konyakot és a csokit is csak azért találták ki hozzá, hogy sikerüljön valahogy legyűrni az önmagában is finom tésztát. Ilyen áldozatos lelkek ezek a felnőttek.
Van aki esetleg másképp tudja?
25 dkg liszt
25 dkg vaj
25 dkg cukor
25 dkg reszelt keserűcsoki
1 zacskó sütőpor
5 dkg mandula forgács
6 tojás
2,5 dl konyak
20 dkg baracklekvár
20 dkg csoki a bevonáshoz
Fűtsük be a sütőt 175 fokra. Az utolsó három hozzávaló kivételével keverjük simára. Töltsük gyűrűformába a tésztát és a forró sütőbe téve kb. egy óra alatt süssük át. Pár perc hűtés után borítsuk rácsra, míg teljesen kihűl.
A kihűlt tésztával itassuk meg a konyakot, majd kenjük meg a baracklekvárral. Vonjuk be olvasztott csokoládéval, lehetőleg minden oldaláról. Hagyjuk a csokit megkeményedni, majd az egész sütit alaposan csomagoljuk fóliába, és tegyük legalább 2 napra a hűtőbe. Ha tehetjük, egy hétig se vegyük elő, hogy a konyak egyenletesen járja át a tésztát és összeérjenek az ízei.
Értesítés az új receptekről
Kövessen twitteren
info kukac jokaja.hu
Hááát ha nektek ilyen nehezen megy az eltüntetése,én átvállalom…Ráadásul elmúltam már 18,de felnőtt az még nem vagyok…nah szóval pont nekem való :D:P
Hmmm, 2,5 dl konyak az már nem kis mennyiség. Szerintem, aki nem édesszájú, annak is felkelti az érdeklődését eme összetevő, bár szerintem ez nélkül is jó kis süti lenne. Nagyon gusztának tűnik a fotó alapján.:)
Én is vállalkozom az eltüntetésére!
Ez nagyon jol hangzik, de en nem szeretem a konyakot, inkabb (kozerthetoen) mandarin likorrel ontenem le.
Gondolom az minedgy, vagy megsem?