Magos marcipán golyók
Tömény finomság, csupa marcipán és olajos mag, talán még egészséges is?
Lelkiismereti problémákkal küzdők inkább ne csinálják meg, mert ellenállni úgysem lehet neki. Egyetlen megoldás van rá, csak még pontosítani kell a mikéntjét, ha a kalóriáit nem esszük meg vele együtt.
35 dkg marcipán massza
15 dkg porcukor
10 dkg dió
3 dkg búzadara
2 tojás fehérje
szezám- és napraforgómag
A diót daráljuk meg és gyúrjuk össze a cukorral, dióval és darával. A keményre vert tojáshabot kis adagokban keverjük bele és alaposan gyúrjuk össze. Formázzunk dió nagyságú golyókat belőle és forgassuk meg a szezám- és napraforgómagban. Tegyük a sütőpapírral bélelt tepsire és 180 fokon süssük 15 percig, vagy amíg színesedni kezd. Ha tovább akarjuk fokozni az élvezetet, kihűlés után megcsurgathatjuk olvasztott keserűcsokival.