Magyaros egytál
50 dkg sertés lapocka vagy comb
1 pár szafaládé
1,2 kg burgonya
2 zöldpaprika
2 paradicsom
1 nagy hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 doboz pritamin
10 deka császárhús
2 evőkanál olaj
só
őrölt pirospaprika
bors
szurokfű
rozmaring
1 marhahúsleves kocka
A császárhúst csíkokra vágjuk, kiolvasztjuk és a zsírján megfuttatjuk az apróra vágott hagymát és zöldpaprikát. Beletesszük a kockára vágott húst és a paradicsomokat, víz hozzáadásával 30 percig pároljuk. Ezután belekeverjük a szétnyomott fokhagymát, a pritamint, a leveskockát, a meghámozott és nagy kockára vágott krumplit, a felkarikázott szafaládét, az olajat. Fűszerezzük 1 kávéskanál sóval, 1 evőkanál édes és erős paprikával, 1-1 késhegynyivel a fűszerekből. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje az ételt. Kis lángon, letakarva, addig főzzük, amíg a krumpli megfő (ne legyen túl puha).
Tálalás: a legjobb kovászos uborkával, de bármilyen savanyúságot adhatunk mellé.