Mandulás szívek

Kategória: Aprósütemények

Ezt a receptet is el lehet tenni a közelgő Valentin napra, de bármikor máskor is nagyon finom. Nem tudom a recept eredetét a szakácskönyvekben összegyűlt cédulák egyikén találta, eredet megjelölése nélkül. Elnézve a sok finomságot a hozzávalók listájában – különösen a liszt elhanyagolható mennyiségét – akár nagyanyáink korából is származhat, mindenesetre biztos nem háborús recept. Csak a tojás fehérje kell bele, alkalmas a készletek apasztására.

25 dkg darált mandula
25 dkg porcukor
2 ek liszt
2 tojás fehérje
1 cs vaníliás cukor
2 ek cseresznyepálinka
késhegnyi őrölt szegfűszeg
1 dkg durvára reszelt keserűcsoki

Szórjuk keverőtálba a mandulát és szitáljuk hozzá a porcukrot és a lisztet. Keverjük bele a vaníliás cukrot, a szegfűszeget és a csokit is. A fehérjét verjük kemény habbá, majd a pálinkával együtt keverjük a tésztába. Meglehetősen kemény tésztát fogunk kapni. Csomagoljuk fóliába és tegyük egy órára a hűtőbe.

Porcukrozott deszkán nyújtsuk kb. 1 cm vastagra és szívünknek kedves formával szúrjuk ki. Sütőpapíros tepsire téve hagyjuk hűvös helyen száradni legalább 4 órán át. Tegyük 250 fokra előmelegített sütőbe, ahol 5 – 6 perc alatt megsül. Ecsettel kenjük meg vízzel és szórjuk meg dekor cukorral. Szerintem mutatósabb és finomabb csokiba mártva, vagy azzal bepemzlizve.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos