Marharolád németesen

Kategória: Marhahúsok

marharolad1

Igazi vasárnapi recept, nem olyan, amit gyorsan összedob az ember vacsorára. A türelmes, lassú főzés során olyan omlóssá válik, hogy akár kanállal is ehetnénk. Német háziasszonyok számára alaprecept, majd mindenkinek megvan a saját bevált verziója. Eme receptek tengere nem vette kedvemet Nektek feltennem. 🙂

8 szelet marhahús a combjából (lehetőleg nagyobb és téglalap alakú),
15 dkg füstölt szalonna,
1 fej vöröshagyma,
néhány savanyú uborka
3 evőkanál mustár
2 dl tejföl,
só, babérlevél, bors, mustár
3 evőkanál liszt

A marhaszeleteket kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és megkenjük vékonyan mustárral. Az így előkészített húsra 1-2 karika vöröshagymát rakunk, az apró kockára vágott szalonnábol hintünk a hagyma tetejére 7-8 kockát, és teszünk rá 1-2 gerezdet a hosszában felnégyelt uborkából. Minden szelet húst roláddá feltekerünk, a két végét fogvájóval megtűzzük. Az így elkészített roládokat forró olajban, minden oldaláról, hirtelen megsütjük. Amikor ezzel elkészültünk, az edényből leszűrjük a fölösleges olajat, csupán az 1 ujjnyi alját (amely szép barna) hagyjuk meg, és ebbe visszarakjuk a húsroládokat. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Kb. fél óránként megnézzük, hogy puhára főttek-e. Amikor megfőttek a húsroládok, ismét kiszedjük, egy tányérra rakjuk. A tejfölbe beleteszünk 3 evőkanál lisztet/keményítőt egy kis vízzel kikeverve, és állandó kevergetéssel beleöntjük abba az olajos vízbe, amelyben a húsok főttek, majd a fűszerekkel utóízesítjük. Nagyon finom, sűrű mártást kapunk, amibe ismét belerakjuk a roládokat, és 1-2 percig összemelegítjük. Főtt krumplival, vagy párolt, főtt rizzsel tálaljuk, bár én ezt is legszívesebben krumplipürével enném.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos


%d bloggers like this: