Mindent bele kenyér
 Összegyűlt többféle lisztből is olyan maradék, ami csak búsul a zacskó alján, önmagában már nem elég semmihez sem. Ez a kenyér így a kamratakarítást is szolgálta 😉
Összegyűlt többféle lisztből is olyan maradék, ami csak búsul a zacskó alján, önmagában már nem elég semmihez sem. Ez a kenyér így a kamratakarítást is szolgálta 😉
20 dkg finomliszt
20 dkg rétesliszt
15 dkg fehér rozsliszt
15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
30 dkg főtt, áttört krumpli
1 kocka élesztő
2 dkg só
késhegynyi őrölt kömény
A liszteket beleöntöttem a gép dagasztótáljába, és a közepbe nyomott mélyedésbe öntöttem a bögrényi vízben feloldott élesztőt. Betakartam a liszttel, rászórtam a sót és a köményt, majd konyharuha alatt pihent pár órát. Ez alatt az élesztő elkezdett dolgozni, és kifutni a liszt takarás alól. A géppel szépen összedagasztottam – közben még adtam hozzá kb. egy bögrényi vizet, hogy lágyan rugalmas legyen a tészta – és a konyharuhát visszatéve rá, hagytam kelni. Úgy látszik nem fázott, mert 40 perc után már elég keltnek láttam ahhoz, hogy kézzel átgyúrjam egy kicsit. A konyharuhát – ami piros kockás volt, hogy a babonának is eleget tegyek 🙂 – áttettem a kelesztő szakajtóba, megszórtam liszttel és beletettem a veknit. Lazán ráhajtottam a ruhát és kelesztettem még 20-25 percig. Közben egy pici tepsiben forró vizet tettem a sütő aljába. A megkelt tésztát sütőpapíros tepsire borítottam, és betettem a közben 200 fokra forrósodott sütőbe. 10 perc után lehúztam 180 fokra és további fél órát sütöttem. Nem kentem meg vízzel, hagytam lisztesen, rusztikusan.
 Értesítés az új receptekről
Értesítés az új receptekről  Kövessen twitteren
Kövessen twitteren  
     info kukac jokaja.hu
 info kukac jokaja.hu