Szűzérmék röstivel, indiai mártással

Kategória: Disznóhúsok, Köretek

Hozzávalók (2 adagra)

30 dkg szűzpecsenye
40 dkg szétfövős krumpli
2 fej hagyma
só, bors, olaj
a mártáshoz
tejföl
1 kis gerezd fokhagyma
só, őrölt római kömény, madras curry, kurkuma, csípőspaprika krém

A szűzpecsenyét megtisztítjuk és kb. 3 cm vastag darabokra vágjuk. A vágott felükre állítva borsot darálunk rá és kézzel laposra nyomkodjuk. Amíg a krumplit elkészítjük, a hűtőbe tesszük.

A krumplit hajában megfőzzük és még melegen meghámozzuk. Krumplitörővel épp csak összenyomjuk.
A hagymát szálasra vágjuk és a teflon serpenyőben, olajon világosra pirítjuk. Hozzá adjuk a krumplit, megsózzuk és összekeverjük. Kézzel alaposan belenyomkodjuk a serpenyőbe, hogy ne maradjon levegő a lepényben. Közepes lángon, türelmesen sütjük. Időnként megrázzuk, megforgatjuk a serpenyőt, hogy egyben mozogjon benne a krumpli. Amikor már stabilan összeállt – 20-25 perc is beletelik – nagy tányért borítunk a serpenyőre, belefordítjuk a krumplit és a másik oldalával visszacsúsztatjuk a serpenyőbe. A második oldalának 15-20 perc sütés is elegendő.
A mártáshoz simára keverjük a sűrű tejfölt a fűszerekkel. Bőkezűen adagoljuk a fűszereket, hogy markáns íze legyen. A csípősből ízlés szerint keverünk bele. Tálalásig tegyük a hűtőbe. Jót tesz neki, ha pár órával hamarabb összekeverjük.
Amikor kész a rösti, forró serpenyőben, vagy kontaktgrillben süssük meg a húst, amit közvetlenül sütés előtt sózunk meg. A szűzpecsenye oldalanként 2-3 perc alatt megsül. Inkább hagyjuk kissé rózsaszínre a közepét, mint a túlsütéssel kiszárítsuk.
A recept megjelent a Kifőztük receptújság 2011. októberi számában.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos


%d bloggers like this: