Tejkaramellás mogyorógolyó

Kategória: Sütés nélkül

karamellas-diogolyoNem kispályás édesség, távol áll minden diétától, fogyókúrától. Töményen tejkrémes, karamellás, a mogyoró szinte könnyít rajta. Nem napi betevő édesség, de időnként ilyen bűnbeesésre is szükség van. Természetesen bármilyen más, kedvünkre való magot is apríthatunk bele, akár diót, mandulát, akár egzotikusabbakat is.

2 tubus sűrített tej
1 dl tejszín
3 dkg vaj
1 tk kakaó
15 dkg durvára vágott mogyoró

A sűrített tejet, a kakaót és a tejszínt főzzük fel egy kis lábosban és csendesen forralva, meg-megkavarva főzzük karamellszínűre. Ebbe a sűrűsödő masszába keverjük bele a durvára vágott mogyorót és hagyjuk hűlni. Amikor kézmeleg, vizes kanállal szaggassunk belőle darabokat, amit a két, vizes tenyerünk között formázzunk golyóvá. A mogyoró félretett részébe hempergessük bele, hogy ne ragadjon a kezünkre. Aki nagyon szorgos, megmárthatja olvasztott csokiban is.

 


4 hozzászólás a recepthez: “Tejkaramellás mogyorógolyó”


 1. ChefViki says:

  Juj! Tisztára Ferrero Rocher-feeling!

  Előbb csokiba mártva, utána mogyoróba, igen!

  Bűnösen imádom 🙂

 2. Krisztina says:

  Nagyon szívesn esnék én is bünbe, így. De lenne egy nagy kérésem. Egy tubus süritett tejnek mennyi a súlya? Svédországbean a süritett tej nem tubusban van hanem ca. 400 g dobozban. Hogy nekem is sikerüljön ez a finomság kérem segítseged. Hálás köszönet a válaszért.
  Üdvözlet : Krisztina

 3. jókaja says:

  Gyorsan megnéztem a polcon: 170 grammos a tubus. Egyébként itt kötőanyag, ha híg tovább kell főzni, esetleg több mogyorót kell belekavarni.
  Jó kísérletezést!

 4. Krisztina says:

  Köszi, te TÜNDÉR vagy!!!
  Most már én is megpróbálhatom. Igaz addig nem várok, de ez biztos a karácsonyi asztalon a finomságok egyike lesz.
  Üdvözlet: KrisztinaÍrjon megjegyzést


 • - x -

 • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

 • Fontos