Zabpelyhes puszedli, ami keksz is lehet

Kategória: Aprósütemények, Kímélő ételek, diéta

Ez egy alap recept, ami szabadon ízesíthető különféle fűszerekkel, adható hozzá mindenféle mag. Én már csináltam belőle sós rágcsát is.

1 csésze zabpehely
1 csésze valami (ez lehet kókuszreszelék, dió, mandula, napraforgómag, akár ezek vegyesen is)
1 csésze liszt (vegyesen is jó fehér és teljes kiőrlésű / rozsliszt nem jó, mert ezt a sütit a liszt tartja össze, abban meg nincs sikér)
3/4 csésze cukor (ezen ízlés szerint lehet spórolni egy kicsit)
1/2 kocka margarin (tudtommal lehet kapni tejmenteset is)
1 ek juharszirup (3-4 ek vízben oldott 1 ek méz)
1 zacskó sütőpor
vaníliás cukor (esetleg fahéj, szegfűszeg, kardamom)

Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat. Egy nagyobb bögrében mikrózzuk össze a vizet és a mézet, majd olvasszuk bele a margarint is. Az egészet keverjük össze, sütőpapírra rakjunk belőle kupackákat. A lelkivilágát még nem sikerült kiismernem. Egyszer szépen elterül magától, máskor kupacban marad. Ilyenformán egyszer kekszként kínálható, máskor puszedliként, hacsak kisütés előtt egy pohár fenekével eleve laposra nem nyomkodtuk őket. Közepes lángon – 160-170 fokon – süssük 20-25 percig, amíg a teteje színesedni kezd. Hagyjuk a tepsin langyosodni, mert melegen megmozdítva azonnal szétesik. Ha kihűlt süteményes dobozban sokáig eláll. A tárolhatóságának határidejét még sose sikerült kitapasztalni, hamarabb elfogyott.

 




  • - x -

  • HAVONTA!

    Töltse le, ingyenes!!

  • Beszélgetés

  • Eddigi látogatók

    Ha ez látszik, már megint sztrájkol a számláló :-(
  • Fontos