Ananászos sonka – húsvéti ajánlat

Kategória: Disznóhúsok

Akad dilemma a húsvéti sonka megvásárlásakor, már ami annak méretét illeti.

Az apró darabot nem jó megfőzni, mert a viszonylag sok lébe az összes íze kifő. A nagyot meg nem tudjuk annyi idő alatt megenni, amennyi a ráunáshoz kell.

Szerencsére a gondosan megfőzött sonkát nem csak magában ehetjük, esetleg rántotta alatt, de sok érdekes fogássá dolgozhatjuk fel. A különféle sonkás kiflik és pogácsák mellett meleg ételek is készülhetnek a félhasználásával.

személyenként két szelet sonka
1 doboz szeletes ananászkonzerv
2 dl tejszín
2 evőkanál keményítő vagy liszt
1 evőkanál reszelt torma
só, fehérbors

Fektessük akkora tepsibe vagy tűzállóba a sonka szeletek, hogy nagyjából befedjék. Szűrjük le az ananászkonzervet, és mindegyik szelet sonkára fektessünk egy karikával.

Öntsük egy serpenyőbe a tejszínt és egy decit az ananász levéből. keverjük simára benne a lisztet vagy keményítőt, sózzuk és borsozzuk meg. Forraljuk fel, hogy besűrűsödjön. Ha túl sűrű akarna lenni, kevés ananászlével állítsuk be mártásformára. Végül keverjük el benne a reszelt tormát, és öntsük a tepsiben előkészített hozzávalókra. Ha ecetes tormát használunk, előre tegyük teaszűrőbe, hogy kicsit lecsepeghessen a leve, ne tegye folyóssá a mártásunkat. Ha úgy adódik, eddig előre is elkészíthetjük, és lefóliázva a hűtőbe dughatjuk.  Tálalás előtt tegyük 180 – 200 fokos sütőbe, amíg a teteje színesedni kezd.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos