Citromos sertéssült

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Disznóhúsok, Kímélő ételek, diéta

citromos-sertessult

Az is azon mártásos receptek közé tartozik, amiket szívesen ajánlok szárnyaikat bontogató konyhatündérek repertoárjába. Alig pár perc munka a mártás elkészítése, de nagyon hasznos, mert szaftosabbá teszi a húsunkat akkor is, ha esetleg kiszárítottuk, vagy nem volt túl jó beszerzés. Az illatos és savanykás citromtól friss, könnyű fogássá válik, amit nyugodtan vasárnapi ebédvendégeknek is feltálalhatunk.

Igyekezzünk keskeny hosszú darab sertéslapockát venni, hogy jól lehessen majd szeletelni. Kevés zsíron pirítsuk meg minden oldaláról, majd reszelt (finomra vágott) hagymát adva a zsírhoz, pároljuk puhára. Ha megpuhult, vegyük ki a zsírból és hagyjuk. pihenni, egy alufóliával letakarva. Ezalatt a levét megszórjuk kevés liszttel, 1-2 dl tejföllel fölengedjük és krémszerű mártássá befőzzük. Sóval, pici borssal, reszelt citrom héjával és a levével ízesítjük. A húst szeleteljük fel, tegyük tálra, tányérra és öntsük le a mártással. Metélt tésztával vagy főtt krumplival tálaljuk. A citromos sertéssültet karaj- vagy tarjaszeletekből is készíthetjük, egy comb szépen kibontott diójából a leg mutatósabb.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos


%d bloggers like this: