Diós endívia saláta
Grillszezonban jó kísérője a roston sült húsoknak, de hőségnapokon akár önálló ételnek is megteszi.
2 endívia
1 maréknyi dió
ízlés szerint mozzarella, vagy friss kecskesajt
3 ek olívaolaj
friss bazsalikom
1 csipetnyi curry
só
frissen őrölt bors
A megmosott endíviákat vágjuk ketté, szedjük ki a kesernyés részét. Tegyük tányérra. Vágjuk kockákra a mozzarellát vagy friss sajtot és szórjuk az endíviákra.
Aprítsuk durvára a bazsalikomot és azzal is szórjuk meg. Hintsük meg az épp csak összetört dióval is.
Ízlés szerint sózzuk és daráljunk rá borsot. A hozzávalók között ugyan nem szerepel, de nem rontjuk el, ha valami jóféle salátaolajjal is meglocsoljuk.