Eper brulée
Ez a recept ideális akkor, ha rendkívül egyszerűen akarunk vendégeket elkápráztatni, de jutalomfalatkának, a saját szánkba se utolsó.
Akár 10 perc alatt is elkészülhetünk vele. Egyetlen különlegessége van, ez a karamell kéreg a tetején, amihez nem nélkülözhető a szakácsfáklyának is hívott gázégő. Egyre több háztartásban fellelhető már és a beszerzéséhez se kell egy talicska arany.
0,5 kg eper
2 – 3 dl krémes natúr joghurt
2 dl habtejszín
1 zacskó habfixáló (ha azonnal megesszük, kimaradhat)
2 ek fehér cukor
barna cukor
A megpucolt, lehetőleg behűtött epret terítsük tálba, a nagyokat vágjuk falatnyi darabokra. Szórjuk meg a fehér cukorral, de ha van gránátalma szirup kéznél, nagyon finom lesz tőle. Verjük habbá a tejszínt, ha kell a habfixálóval, majd óvatosan keverjük a joghurthoz. Ezt a habos krémet kenjük el az epreken és kész is vagyunk. Tálalás előtt vastagon szórjuk meg barna cukorral és a vendégek szeme láttára olvasszuk ropogós karamell réteggé. Szerencsére elég gyorsan elkészül ahhoz, hogy ne aránytalanul hamarabb fogyjon el.
Értesítés az új receptekről
Kövessen twitteren
info kukac jokaja.hu
Úristen, de finom lehetett!!!