Húsgombócok kaprimártással

50 dkg darált disznóhús
3-4 evőkanál zsemlemorzsa
1 tojás
kevés húsleves vagy víz
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
só
őrölt bors
őrölt kömény
majoranna
(kukorica)liszt
olaj
a mártáshoz:
1 nagy doboz tejföl (450 g)
2-3 evőkanál kapribogyó
1 pici fej hagyma
2-3 cm szardellapaszta
só
őrölt bors
esetleg kevés cukor
A zsemlemorzsát leöntjük annyi húslevessel (vízzel), hogy ellepje. 10 percig állni hagyjuk és ha nagyon keményre állt össze, még adunk hozzá.
A kockára vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk. Összekeverjük a húst, morzsát, tojást, hagymát és a fűszerekkel alaposan összegyúrjuk. Kisebb diónyi golyókat formázunk belőle és kukoricalisztbe forgatjuk. Kevés olajon körbepirítjuk a gombócokat.
A mártáshoz a kapribogyót kicsit összevágjuk. Az egész finomra vágott hagymát olajon megpároljuk, hozzáadjuk a kapribogyót, a szardellapasztát és a fűszereket. Kis lángon felforraljuk és ha nagyon savanyú volt a tejföl, pici cukorral enyhítjük. Beletesszük a gombócokat és kb. 10 percig fedő alatt, kis lángon összeforraljuk.
Főtt krumplival, tésztával vagy friss rozskenyérrel tálaljuk.
Tipp: a húsgombócokból érdemes egyszerre nagyobb adagot készíteni, így bármikor elővehetünk a fagyasztóból egy adagot és csak valamilyen mártást kell készítsünk hozzá.
 Értesítés az új receptekről
Értesítés az új receptekről  Kövessen twitteren
Kövessen twitteren  
     info kukac jokaja.hu
 info kukac jokaja.hu
Macedoniaban elek .Kerdesem mivel helyettesithetem a szardellapasztat,mivel nalunk nincs a recept nagyon tetszik es elakarom kesziteni a husgombocokat karimartassal!!Koszonom!!
Bocs.Kaprimartassal.megtevedtem!!
Nem kapni üvegben, az olajos sós pici filéket? Esetleg ringli formában?