Lecsó, az örökké más
Szüksége is van a változatosságra, hiszen az ilyennek nem lehet ellenállni, így aztán gyakori vendég nálunk a lecsó.
Nem gyönyörű?
Megfőzve már kevésbé érvényesülnek csodás színei, de azért csúnyának éppenség nem mondható.
A receptjét le se merem írni, annyira közismert, meg pl. itt is volt már. A szokottól való eltérést most az okozta, hogy ebbe nem került kolbász. Lebuktatom magam: nem azért, mert eleve új konyhai kísérletre készültem volna, egyszerűen megettük.
Tartok viszont a fagyasztóban olyan sonka darabokat, amiket sonkás kiflihez, húskrémhez tettem félre. Ebből olvasztottam ki egy adaggal, és kis kockákra vágva ezt pirítottam a lecsó alá.
Nagyon finom lett, és még kevesebb zsír került így az ételünkbe, mint ha szalonnával indult volna.