Meggyes mákos süti, liszt nélkül
A mák és a megy régi, jó barátok, ebben a receptben is remekül kiegészítik egymást.
Roppant egyszerű az elkészítése, mint minden kevert süteményé. Annyi a tészta különlegessége, hogy semennyi liszt se kell bele.
A fagyasztott meggy kiolvasztását nem számítva 20 perc alatt a tepsibe kerül, és mehet a sütőbe.
25 dkg darált mák
1 dl tej
5 tojás
15 dkg cukor (nagyon édesszájúaknak 20 dkg)
1 teáskanál szódabikarbóna
reszelt narancshéj
kevés citromlé
szegfűszeg
magozott meggy
A mákot öntsük le a felforralt tejjel és hagyjuk hűlni, hogy a mák felszívhassa a tejet. A tojás sárgákat keverjük habosra a cukorral, majd keverjük bele a szódabikarbónát, szegfűszeget és a narancshéjat. Keverjük össze a forrázott mákkal, és a citromlével.
Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket és óvatosan forgassuk a mákos masszába. Töltsük sütőpapírral bélelt tepsibe, és bőkezűen szórjuk meg kimagozott és lecsöpögtetett meggyel. 180 fokos sütőben 25 perc alatt megsül, de egy tűvel megszúrva látjuk hogy mikor kész, mikor nem ragad már rá a tészta.
Úgy látszik egyet-meggyet gondoltunk,és is meggyes sütit sütöttem!:))Nagyon szép színe van a mákkal!
De jó! Mákom van. Meg meggyem is a fagyóban. Ez még kalóriaszegény is. Tökéletes!
Nagyon finom lehet és jól is néz ki. Kár, hogy azt a rengeteg tojást nem tudom kiváltani semmivel!:))
A cukrot lehet még csökkenteni,esetleg édesítőre cserélni?
Nagyon egyszerű és nagyon finom. Nem lehet elrontani.
Dióval lehet ,mert az van sok.????