Ribizli-málna likőr
1 kg leszemezett piros ribizli
25 dkg málna
5 dl tisztaszesz (1,5 l vodka)
10 szem szegfűszeg
fél rúd fahéj
fél rúd vanília
cukor
Keressünk jó érett, de egészséges gyümölcsöt, nem baj ha kicsit már aszalódni kezd. A málnával együtt tegyük uborkásüvegbe és a botmixerrel törjük kissé össze. Öntsük rá az alkoholt, dobjuk bele a fűszereket, és zárjuk le. 3-4 hétre tegyük a kamrába, ha arra járunk rázogassuk meg. Szűrjük le 2-3 réteg gézen, és ha még zavarosnak látjuk kávéfilteren is. Ha tisztaszesszel csináltuk, töltsünk hozzá egy jó liternyi vizet. Öntsünk bele 15 dkg cukrot, és ismét tegyük vissza a kamrába. Most is rázogassuk meg időnként, amíg a cukor maradéktalanul fel nem olvad. Kóstoljuk meg, és ha erős öntsünk hozzá még egy kis vizet, ha nem elég édes, adjunk hozzá cukrot. Amikor jónak ítéljük, töltsük szép üvegekbe, dugózzuk le, és dugjuk el néhány hónapra, hogy szépen összeérjen. Gyönyörű élénkpiros, illatos italt tölthetünk, a hozzá méltó kristály kupicákba.