Savanyú mustáros körte
Nem teljesen érett körtéből készül ez a recept, finom savanyúsággá nemesítve a nyersen alig élvezhető gyümölcsöt.
2 kg körte
5 dl borecet
40 dkg cukor
10 dkg mustármag
5 dkg torma
darabka fahéj
A meghámozott körték magházát vágjuk ki, a fél körtéket vágjuk hosszában négyfelé. A tormát hámozzuk meg és vágjuk kis kockákra. Forraljunk fel fél liter vizet a cukorral, fahéjjal és az ecettel. Főzzük benne a körtéket néhány percig, hogy kezdjenek puhulni, de még maradjanak rugalmasak. A félig főtt körtegerezdeket rakosgassuk üvegekbe, szórjuk rá a mustármagot és a tormakockákat. Öntsük rá a leszűrt főzőlevet, zárjuk le és tegyük a kamrába. Pár hétig hagyjuk összeérni, csak utána bontsuk meg. A mustártól és tormától különleges ízű savanyúság.
Értesítés az új receptekről
Kövessen twitteren
info kukac jokaja.hu
10 dkg mustármag? Nem sok az?
Nem sok az, szerintem. Az egész mustármagtól nem lesz csípős.