Serpenyős póréhagyma – egytálétel

Kategória: Egytálételek

serpenyos-porehagyma1

2 vastag szál póréhagyma
50 dkg krumpli
2 szelet füstöltszalonna
15 dkg szárazkolbász
3 dl tejföl
só, szerecsendió virág, bors

A megmosott krumplit héjában főzzük meg, hámozzuk és karikázzuk. A pórét hosszában felvágva mossuk meg, és vágjuk 2 cm hosszú darabokra. Olvasszuk ki a kockára vágott szalonnát, majd pirítsuk meg kissé rajta a kolbászkarikákat.

Dobjuk rá a hagymát és pároljuk meg kissé. Fűszerezzük meg, de azzal már ne pirítsuk, mert elszáll az aromája vagy megég.  A kikent formába karikázzuk bele a krumplit. Terítsük el rajta a fűszerezett hagymát, majd kenjük rá a tejfölt. A sütőben 180 fokon addig süssük, amíg épp pirulni kezd a teteje.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos