Gyömbéres, limeos halfilé
Lányom, születésnapi ebédjére, kérte ezt a fogást. A dolog érdekessége, hogy konkrétan ezt az ízesítést találta ki, miközben állítólag nem szereti a halat. 😀 Fagyasztott pangasius filé volt az alapanyag, amire kiolvasztáshoz rácsavartuk az egyik lime levét. Mikor kiolvadt bőséggel került rá friss reszelt gyömbér, egy lime lereszelt héja, némi só és fehérbors. Citrusos ízesítésű olivaolajjal meglocsolva kerültek tepsibe a filék, rajtuk lime karikákkal. Lefóliázva 75 fokon izzadtak két órát. Valószínűleg hamarabb megpuhultak már, csak így jött ki az ebéd ideje. Tálalás előtt a fóliát levéve, pár morzsa vajat tettünk rá. 200 fokon pirítottuk pár percig, épp csak kapjon pici színt. Petrezselymes újkrupli volt hozzá a rendelés.