Szezámos grillázs lapocskák
Egy bögre cukrot kevés vízzel karamellizálni. Bele annyi szezámmag, amennyit szépen felvesz (legfeljebb 1 bögre). Sütőpapírra ráönteni, olajozott késlappal nagyon vékonyra simogatni. Még langyosan, késsel kis gyufásdoboznyira bejelölni. Kihűlés után ezek mentén szépen darabokra törni. Ha elég sok szezámmag van benne és sikerül nagyon vékonyra nyújtani, akkor egyáltalán nem kemény, hanem finoman roppanó.
A kreatív blogger díjat megkapta. Találó…..
Bocsi, ezt nem ide szántam.
A szezámmagot nem kellene kicsit megpirítani?
Ebben a receptben nem kell. A karamellizálódó cukor olyan magas hőmérsékletű, hogy attól megpirul a mag.
Egy evőkanál mézet teflon vagy kerámia serpenyőben melegítek amíg „kihabzik”(vizet veszít) és egy kicsit még pirítom aranysárgáig.
Kb 70 g-nyi szezámmagot hozzákeverek és addíg pirítom amíg kissé barnulni(zsemleszínig)nem kezd.
Sütőpapírra kiborítom összehajtom a papírt és kb. 3mm-re
simítgatom.
Hideg kőre teszem hűlni, kb. 10 perc múlva karcolás után törhető méretre.