Szinte vega tavaszi ebéd
Tegnap hülyének néztek a piacon. Szerintem lassan megszokom, mert nem az első alkalom volt.
Vagy 5 percig válogattam a mogyorókrumpliból az apráját, miközben más a nagyobbakat keresi. Láttam az árus szemén, hogy nem tart teljesen beszámíthatónak. Szerintem nem tudja, hogy a nevéhez méltan mogyoró méretűekből lehet igazán fantasztikus finomságot sütni.
Mossuk meg az apró krumplikat. Ezeket nem kell hámozni, vakargatni, olyan vékony még a héjuk. Nézzük át, hogy ha valamelyik sérült lenne, kivághassuk. A kicsit nagyobb szemeket vágjuk félbe, így egyszerre fog mindegyik elkészülni.
Tegyük egy tálba, locsoljuk meg annyi olajjal, hogy átkeverve mindenütt bevonja. Szórjuk meg rozmaringgal és sóval.
Fűtsük be a sütőt a legmagasabb hőmérsékletre, ez nálam 250 fok. Egy akkora tepsit béleljünk ki sütőpapírral, amiben egy rétegben elfér a krumpli. Toljuk a sütőbe és süssük, amíg a héja is pirulni kezd. Tálaljunk mellé tejfölös, fokhagymás uborkasalátát és győzzük visszafogni magunkat, hogy ne együk el a többiek adagját is. A fűszeres, pirult, sós héjában krémesre puhult a húsa, egyszerűen ellenállhatatlan.
Szerintem ez a legfinomabb újkrumpliból!