Töltött cicege
80 dkg krumpli (nem új)
1 tojás
1 dl kefir
kb. 10 dkg liszt
só
őrölt bors
ízlés szerint fokhagyma
a sütéshez:
olaj
a tálaláshoz:
tejföl
só
fokhagyma
savanyúság
Nagylukú reszelőn lereszeljük a meghámozott krumplit. A tojással, kefirrel összekeverjük. Fűszerezzük és annyi lisztet adunk hozzá, hogy sűrűbb palacsintatészta legyen belőle.
Serpenyőben olajat forrósítunk, 1-1 merőkanálnyi tésztát elsimítva benne mindkét oldalát pirosra sütjük. A krumpli miatt hosszabb sütési időt igényel, mint egy palacsinta. Megtöltjük, félbe hajtjuk és megkenjük fokhagymás tejföllel.
Tölthetjük gombapaprikással, bármilyen (maradék) pörkölttel, stb.
Tipp: ha a krumpli a reszelés közben sok vizet enged, öntsük le alóla, hogy ne kelljen túl sok lisztet adni hozzá.