Töltött csirkecomb tejszínes krumplival

Kategória: Szárnyasok

Remek dolog ez a töltött csirkecomb, nincs vele túl sok munka, és nagyon látványos. A töltelékét is a szezonhoz lehet igazítani, így nem fogunk ráunni sem.

Ez tavaszi fogásnak készült, egy jó csokor snidling képviselte most a zöldet. A körete is megzöldült, medvehagyma került a krumpliba, de a köretet külön leírom, megérdemel egy önálló bejegyzést.

5 db csirkecomb
2 zsemle
1 nyers tojás
1 keménytojás
pár szem gomba
2 csirkemáj
egy nagy csokor snidling

A gombát vágjuk vékony szeletekre vagy kis kockákra, és kevés zsiradékon pirítsuk meg. Nagy lángon, serpenyőben pirítsuk, és ne sózzuk, különben csak fő a kieresztett levében, nem pirul. Akkor jó, ha elfőtte a levét.

Tisztítsuk meg a májat és vágjuk apróra. A keménytojást is kockázzuk kicsire és a snidlinget is vágjuk meg. A snidlinget legegyszerűbben a konyhai ollóval lehet rövidre vagdalni. Áztassuk meg és nyomjuk ki a zsemlét, üssük rá a nyers tojást és alaposan keverjük el. Adjuk hozzá a többi belevalót és fűszerezzük meg kevés sóval, kakukkfűvel, borssal, majd keverjük össze.

A csirkecombok bőrét, az ujjunkkal alányúlva, válasszuk el a hústól. Az így kialakult zacskóba tömködjük bele a tölteléket, és a nyílást tűzzük le hústűvel vagy fogvájóval. Tegyük sütőzacskóba és a 180 fokos sütőbe, ahol 35 – 40 perc alatt megpuhul. Húzzuk fel a sütőt 220 fokra és vágjuk fel a zacskót – vigyázva, nehogy a gőz leforrázza a kezünket. 10 percre visszadugva pirítsuk meg a bőrét. Medvehagymás, tejszínes krumplit tálaltam hozzá.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos


%d bloggers like this: