Töltött csirkecomb tejszínes krumplival
Remek dolog ez a töltött csirkecomb, nincs vele túl sok munka, és nagyon látványos. A töltelékét is a szezonhoz lehet igazítani, így nem fogunk ráunni sem.
Ez tavaszi fogásnak készült, egy jó csokor snidling képviselte most a zöldet. A körete is megzöldült, medvehagyma került a krumpliba, de a köretet külön leírom, megérdemel egy önálló bejegyzést.
5 db csirkecomb
2 zsemle
1 nyers tojás
1 keménytojás
pár szem gomba
2 csirkemáj
egy nagy csokor snidling
A gombát vágjuk vékony szeletekre vagy kis kockákra, és kevés zsiradékon pirítsuk meg. Nagy lángon, serpenyőben pirítsuk, és ne sózzuk, különben csak fő a kieresztett levében, nem pirul. Akkor jó, ha elfőtte a levét.
Tisztítsuk meg a májat és vágjuk apróra. A keménytojást is kockázzuk kicsire és a snidlinget is vágjuk meg. A snidlinget legegyszerűbben a konyhai ollóval lehet rövidre vagdalni. Áztassuk meg és nyomjuk ki a zsemlét, üssük rá a nyers tojást és alaposan keverjük el. Adjuk hozzá a többi belevalót és fűszerezzük meg kevés sóval, kakukkfűvel, borssal, majd keverjük össze.
A csirkecombok bőrét, az ujjunkkal alányúlva, válasszuk el a hústól. Az így kialakult zacskóba tömködjük bele a tölteléket, és a nyílást tűzzük le hústűvel vagy fogvájóval. Tegyük sütőzacskóba és a 180 fokos sütőbe, ahol 35 – 40 perc alatt megpuhul. Húzzuk fel a sütőt 220 fokra és vágjuk fel a zacskót – vigyázva, nehogy a gőz leforrázza a kezünket. 10 percre visszadugva pirítsuk meg a bőrét. Medvehagymás, tejszínes krumplit tálaltam hozzá.