Töltött csirkecomb

Kategória: Szárnyasok

toltottcomb1

Szeretem a töltött húst, de egy egész csirkét vagy dagadót megtölteni ritkán szánom el magam, túl nagy adag lenne. Ilyen esetben jó kompromisszum a combok megtöltése. Olyan kevés tölteléket úgyse lehet csinálni, hogy ne maradna ki belőle, de azt remekül meg lehet sütni a combok mellett, és a köret is megvan egy menetben. A töltelék receptje sincs kőbe vésve, szabadon variálható ízlésünk és a hűtőnk tartalma függvényében.

A töltelékhez pici hagymát pároltam, néhány gombafejet kockára vágva megpároltam rajta, majd egy csirkemájat is rákockáztam. Sóval, borssal, szerecsendióval, kakukkfűvel ízesítettem. Összekevertem egy tojással és egy szelet áztatott és alaposan kifacsart kenyérrel. Tettem volna bele kevés puha zöldborsót is, de épp nem volt itthon egy szem se. A combok bőrét, az ujjammal alányúlva, elválasztottam a hústól, és ebbe a zacskóba gyömöszöltem bele a tölteléket. Hústűvel, fogvájóval alaposan odatűztem a bőrt a húshoz, és egy korty bort alátöltve sütőzacskóba csomagoltam. 180 fokon sütöttem 20 percig, majd 220-ra felhúzva addig, amíg a bőre szépen pirulni kezdett. Így anélkül is ropogósra sült, hogy a kezem leforráztam volna a zacskó kibontásakor kiszabaduló gőzzel.

 


1 hozzászólás a recepthez: “Töltött csirkecomb”


  1. szepyke says:

    Én csak a mellét szeretem, de ez annyira jó ez a kép!



Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos