Vidám lecsó padlizsánnal

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Húsmentes fogások

vidamlecso

Lehet, hogy inkább a szakács volt játékos kedvében?

Nagyon szép, pirosra színeződött paprikákat kaptunk, igazán ebből szeretjük a lecsót, elsősorban a színe miatt. Szeretem a levét sűríteni, amire a legjobb a padlizsán, ami rengeteg, paradicsom által kieresztett levet képes felszívni.

A paradicsomot és a paprikát karikákra vágtam, a padlizsánt apró kockákra. Kiolvasztott szalonnakockákon félfőre vágott hagymát pirítottam, rádobtam a paprikát és kicsit sütöttem rajta, majd ment rá a padlizsán és a paradicsom. Mire minden megfőtt, a padlizsán felszívta a fölösleges levet, hogy ne lecsólevest ebédeljünk. A családi összhangot ügyes kompromisszumokkal kell őrizni. Egyikünk tojásosan szereti, másikunk nem szívleli, ha rongyos. Így aztán a végén pár virslit karikákra vágva belekevertem, és belebuggyantottam két tojást. Innen  már adódott a vidám folytatás, két világos csík paprikát megfelelően elrendezni.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos