Baileys házilag
Ebből a krémlikőrből sok recept kering a neten. Ez azért szimpatikus, mert próbál az eredetihez hasonló alapanyagokat használni.
3,3 dl kommersz whisky
3,2 dl habtejszín
2 tubus sűrített tej
1,5 dl finom feketekávé
1 evőkanál instant kakaó
1 csomag vaníliás cukor vagy 1/2 ampulla vaníliaaroma
A kakaót a feketekávéval csomómentesre keverjük és hidegen a többi hozzávalóval jól összekeverjük. Érdemes a vanília aromát igazi vaníliával helyettesíteni. Ekkor a hosszában félbevágott (fél) vanília rudat tegyüka tejszínbe, melegítsük majdnem forrásig, de ne forraljuk. Hagyjuk kihűlni, vagyük ki a vaníliát, és folytassuk az eredeti leírás szerint. A kész likőrt érdemes legalább 1-2 hétig hűvös helyen érlelni.
Kb. 1 l lesz belőle.
A likőr szuper.
Némely helyen mogyorós-pudingpporral szól a recept.
Én a tejszin helyett zsíros tejjel kikevert Aranka
mogyorópudingot tettem bele.
Így még finomabb.