Hideg, fűszeres paradicsomleves
A nyár és a paradicsom összefonódnak, ha pedig ilyen hőség van, minden jól esik, ami hideg és folyik.
1 kg paradicsom
20 dkg zöldpaprika
25 dkg uborka
1 citrom
2 ek ételízesítő
2 gerezd fokhagyma
bazsalikom- és kakukkfűlevél
fehér bors
só
A darabokra vágott paradicsomot egy bögre sós vízzel odeteszem főni. Beledobom a csíkokra vágott paprikát, és 10 percig rotyogtatom. Ez alatt a paradicsom összeesik, a paprika is megpuhul. Az utolsó pár percben tegyük bele a fűszereket is. Ezt az egészet meg kell szabadítani a paradicsom és a paprika héjától, A legnehezebb feladat hálós szűrőben, kanál hátával paszírozni. Könnyebb dolog a krumplinyomóval kipréselni, csak a konyha tisztasága érdekében ezt magas fazékba lógatva tegyük, mert köpköd. A legegyszerűbb elővenni a gyümölcscentrifugát, aminek egyetlen hátránya, hogy mosogatni kell. Az így kapott levest ízesítsük citromlével, sózzuk utána ha úgy érezzük, és hűtsük ki.