Narancslikőr kávéval

Kategória: Alkoholos italok

narancslikor1a

Narancs, fahéj, szegfűszeg, vanília, kávé, mind illenek a Karácsony hangulatába. Már most el kell kezdeni készülni, ha ezzel az ünnepi itallal tervezzük elkényeztetni szeretteinket.

Két kezeletlen héjú, bionarancsot spékeljünk meg 24 szem kávéval.

Áztassuk tisztaszeszbe vagy semleges ízű pálinkába (almapálinka, vodka), néhány hétre. Nem rontjuk el, ha áztatunk mellé néhány szem fügét, sárgabarackot, kardamom magot, egy darabka vaníliát, fahéjat, pár szem szegfűszeget is. Állítsuk be a töménységét 30 – 40 %-ra. Nem kell hozzá fokoló, kóstolgatva is lehet. Ízlés szerint cukrozzuk (kb. 100 – 150 g/l). Gyönyörű tiszta, átlátszó italt kapunk, mindenféle derítés, szűrés nélkül.

A neheze most következik: dugjuk el a kész likőrt minél hosszabb időre, de legalább két hétre, hogy érlelődhessen. 😀

 


4 hozzászólás a recepthez: “Narancslikőr kávéval”


  1. Virág says:

    Tudatlan vagyok, de pontosan hogy kell beállítani a töménységét?
    Köszönöm.

  2. jókaja says:

    Megkóstolod, és ha erősnek találod, töltesz bele fél deci vizet.
    Aztán újra kezded.
    Legfeljebb a végére jókedvűvé válsz 🙂

  3. Virág says:

    🙂
    Köszönöm

  4. trinity says:

    Izgalmas…A kóstolgatás is:))



Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos