Grillezett dinoszaurusz tojás

Kategória: Grillezés

dinotojas1

Zajos sikert arathatunk társasági grillezésen ezzel a recepttel. Egészen a felvágásáig mindenki fasírtnak hiszi ezt a rendkívül látványos sültet. Sokkal kevésbé macerás megcsinálni, mint az a kép alapján feltételezhető.

darálthús, lehetőleg vegyes
paprika
sajt
szeletelt bacon

bors
fokhagyma
chilipehely (erős pista)

A legnagyobb feladat apró piros paprikákat kapni hozzá. Vagányabbak kísérletezhetnek egy enyhébb chilifajtával is, vagy az óriásira nemesített cseresznyepaprikákkal, amik kevésbé csípősek névadó méretű archetípusuknál. A darált húst alaposan gyúrjuk össze a sóval, borssal, fokhagymával és chilipehellyel, annak híján erős pistával. Gyúrjuk 4-5 percig, amíg érezzük, hogy ragacsossá válik.

dinotojas2A paprikákat hosszában vágjuk ketté, szedjük ki a magjait és tegyünk bele egy rudacska sajtot. Valami markánsabb ízű sajtot válasszunk, pl. cheddart, ementálit, de egy jó füstölt sajt se rontja el. Illesszük össze a paprika két felét és csavarjuk be egy szelet baconszalonnába. Markoljunk egy adag darálthúst, lapítsuk szét a kezünkkel egy deszkán, majd fektessük rá a csomagolt papirkát és formázzunk köré golyót a húsból. Kenjük be egy kis olajjal, az se baj, ha fűszeres. Nem túl erős parázs fölött, vagy magasabbra emelt rácson süssük, hogy legyen ideje a közepében a sajtnak megolvadnia anélkül, hogy kívülről tojásbrikettnek nézhetnénk.

 


1 hozzászólás a recepthez: “Grillezett dinoszaurusz tojás”


  1. szepyke says:

    Ez nagyon jó!:DÍrjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos


%d bloggers like this: